"headless chicken" ?

Baca blog Kak Wan. Tentang "headless chicken". Tak penah dengar term ini. Lepas baca baru tau, orang yang tiada matlamat tu umpama ayam tanpa kepala la.

Tapi kenapa chicken yg diguna pakai ek? hehehehe. Agaknya ayam ni masa dia ada kepala pun dia jalan menonong-nonong kot ek? terutama masa nak melintas jalan. Geram tengok kalo masa ayam tertunggu-tunggu nak melintas jalan tu, hehehe. Binatang lain tak macam dia kot :D

Tapi kan, lipas boleh hidup beberapa hari jika kepalanya putus. Haaa, mcm mana tu? masih ada matlamat hidup nampaknya Sang Lipas tu walaupun kepala dah takde, hehehe.

2 comments:

Rohaniah said...

Dayah, ni macam soalan "Why does the chicken cross the road" jugak ni kekekek....ayaaam jugak yg kena....yg paling murah kot..

hayad said...

kak wan--> mcm mana pulak dgn "Chicken Soup for the Soul"? hehe

Followers