Balik Kampung

Saya kini sudah berada di kampung. Cuti 4 hari dari hari Jumaat sehingga Isnin. Selasa mula sekolah balik.

Tapi balik kampung ni pun bawa pulang pending school works yang masih tak selesai. Iaitu filling up the Form 5's Sijil Berhenti Sekolah dan buat soalan Chemistry Ujian Percubaan Kedua SPM.

Semalam beli tiket bus Transnasional Kuala Lumpur-Kuala Kangsar dan Kuala Kangsar-Kuala Lumpur untuk tarikh 23/10/09 dan 25/10/09. Harga satu tiket RM21.60. Saya bagi sekeping note 5o. Sepatutnya baki pada saya RM6.80. Tapi perempuan di kaunter tu bagi pada saya RM28.40. Bermakna dia kira untuk satu tiket je. Masa terima baki tu saya pelik juga, kenapa tebal sangat baki duit ni. Tapi saya terus blah je sebab abah dah tunggu kat motor. Balik rumah kira semula. Memang sah dia silap.

Mak pun kata pegi la pulangkan balik nanti. Kesian dia, nanti mesti kena potong gaji sebab ada short. Hari Isnin nak balik KL nanti saya pulangkan lah.

Hari Khamis aritu pun dentist salah total up kos rawatan saya. Saya tampal 3 gigi dan buat scaling. Doc tak tambah harga scaling tu. Tapi Kak Sue, Dental Nurse kat situ kata, biar je lah, sebab doc dah tulis kat screen komputer tu dan resit otomatik print out. Takpelah, dentist tu dah kaya, sehari ribu-riban dia dapat :p

Saya terasa nak buat kuih raya la. Tengok lah petang-petang nanti kalau rajin ;)

2 comments:

chekgu BaniHassim said...

mak2 mmg selalu suh kite jujur...
kite je yg kdg2 takmo jujur kan??? hehe

selamat buat kueh

selamat kembali ke kl esok ptg...

ps: nice template...mendung je... *_^

hayad said...

mendung lg ke template blog aku ni? adui laaa :p

Followers