Label : Sekolah

"Cikgu, nak tanya cikgu sket boleh?"

Seorang student perempuan yang manis datang menghampiri saya yang juga sememangnya manis, kekeke :p



"Errmm, apa dia?".



"Kalo saya tak puasa minggu depan, tapi saya tak makan kat sekolah, makan kat luar sekolah boleh tak?".

"Aaaa? Kamu tak nak pose next week? Tak nak puasa sepanjang kamu exam?"

"Takde la hari-hari. Ada hari jer. Saya tak larat la cikgu...".

"Kamu ni, tak berkat nanti baru tau. Ni bulan pose, bulan berkat. Saya dulu PMR bulan pose jugak. Ok je.."


"Cikgu lain, saya lain..."

"Puasa la elok. Kamu tak pikir nak makan. Kamu boleh concentrate jawab soklan xm. Bila perut kosong oksigen banyak pergi kat otak....". Bla bla bla dan bla lagi. " Kena naik van jenazah baru tau!"

"Eh, bukan lelaki je ke cikgu yang kena naik van jenazah kalau tak pose?"

" Pompuan pun sama...."

"Diorang pegi mana naik van jenazah tu?"



"Pi balai polis then jalan2"

"Jalan2?? best la gitu...". Adoi la, sabo je la aku.

"Dah, jangan nak tinggal puasa...."

"Tapi saya takut saya tak tahan la cikgu... Mak saya bagi je saya tak puasa..."



Dush!! Dush!! Apa lagi saya mahu jawab. Mak dia sendiri bagi permision. Waduh-waduh!

10 comments:

Pa'chik said...

kekeke... apa ra budak neh..

oit oit.. apa yang bising-bising nutp suruh batalkan pekse tuh? kalau aku baik pekse awal.. lepas raya tak yah pikir pekse dah...

chieffy said...

ceteknya ilmu agama mak dia...sedih kan...:(

nurnana said...

ko belasah mak dia hayad..

eh, ko dh ada streamyx ek!

aku igt ko posting bila cuti jek..

hahaha..

nurnana said...

oo..mr maxis broadband...
igt streamyx..

Dandelion said...

Adehhh susah nak ckp la kalau mcm tu :P

Ainul said...

budak zaman skarang..mak die pun ambik mudah je..asal nak anak boleh jawab exam dgn cemerlang sampai sanggup cakap gtu..

faisal said...

ahahahaa, bagus betulla cikgu hayat ni,hihii...:)sabar ek budak2 mmg camtu...

hafiz238 said...

kena lah ajar anak murid serba-sedikit pasal agama. tambah lagi kalau keluarga dia porak-peranda. tak ramai orang Muslim yang tahu dengan mendalam mengenai Islam. ramai yang hanya Muslim pada nama sahaja....

hayad said...

pa'chik-> tp sek saya buat je peksa sblm raya. Ada pro and contra wat peksa sebelum dan selepas ry ni. kalo wat lps raya, alamatnya ada 4 minggu lg sebelum ct pjg, bdk2 pun merdeka bagai nak rak la....terkinja-kinja la jwbnye depa.pastu dah tak nak belajo

chieffy--> tu la psl...huhu

nurnana--> kalo aku ni bkn cikgu dah lama aku belasah :p

dandelion--> hehe, mak dia urban sgt, nak wat camne...

ainul--> sure ke leh jwb dgn cemerlang kalo benda yang wajib pun dia tak laksanakan..kalo cemerlang pn, kebetulan je kot

faisal--> budak tu takpe lg...mak budak?? :p

hafiz238--> yup! betul...dlu saya dgr2 je skrg i face it.

Pa'chik said...

itu la kalau aku nak pekse awal.. kekeke. buleh main je lepas raya... kekekek...

Followers