Pertama

Pagi tadi saya bermalas-malasan di katil. Malasnya mahu bangun. Tapi kena bangun juga pasal hari ini saya kena hadiri majlis kahwin rakan sekolah. Nampaknya ini adalah aktiviti pertama saya di musim cuti sekolah. Asal membe kawen je cuti sekolah, asal cuti sekolah je membe kawen. Dah tu pulak, asal depa kawen je saya pergi, asal saya pegi je depa kawen!!

Bangun tido, lepak-lepakkan diri di dapur makan cempedak goreng tanpa memberus gigi terlebih dahulu, walla sedap, haha! *Apa? korang geli? tu la korang, ape pulak geli. Padahal air liur dalam mulut lepas bangun tido ni penawar tau. Amalkan lah ye, bangun aje dari tido teroih pi minum ayaq masak, tak payah kumur mulut dulu. Untuk lebih berkhasiat korang makan la cempedak goreng sekali :p *

Janji dengan Ida, Yati dan Ain untuk pegi sekali jam 12.30. Jam pukul 11 saya masih tidak mandi. Sedang asyik sembang dengan mak, tiba-tiba kipas angin yang berputar ligat tu berhenti dengan tiba-tiba. Uwaaaa!!!!! Letrik takde, baju nak pegi kenduri tak iron lagiii!!!

"Padan muke! Dari tadi dok melangut jer....", mak bagi sejibik.

Cepat-cepat call Ida.

"Wei! Umoh kamu ade letrik dok?"

"Xde!"

"Ala, camne ni, aku tak iron baju lagi ni..."

"Hahahaha, tu la kamu sape suh tak iron awal-awal. Dah tu kamu nak pegi ke tak ni?"

"Nanti la aku tunggu letrik dulu. Kena iron gak baju. Baju yang tak iron ada la, tapi baju kelawor! Hehe... Nanti aku inform balik lah!"

Lepas tu telefon umah Yati pulak. Umah dia pun takde letrik. Mesti la takde kan, dah satu kawasan juga, ape daaa....

TETAPI! Lepas aje mandi letrik pun pulih seperti sedia kala ;) Cepat-cepat la saya mengironkan baju tersebut. Buatnya tetiba takde kang naya. Maka dapatlah juga saya menghadirkan diri dengan penuh gaya, mutu dan keunggulan di rumah orang kenduri tersebut.

Image Hosted by ImageShack.us

Awal-awal nampak ni dah tau dah ianya tulisan gg, pengantin perempuan...

Image Hosted by ImageShack.us

Kawan dari sekolah rendah akhirnya ke jinjang pelamin jugak... syukur syukur

Image Hosted by ImageShack.us

Kami yang berkawan dari form 1 hingga kini. Ahh, i miss my old school days... sob sob!

Ok lah! Ini adalah aktiviti pertama saya di musim cuti sekolah. Macam bosan pulak rasanya cuti kali ni padahal masa ari nak balik tu bukan main berkobar-kobar. Tak sabar nak tunggu loceng waktu akhir bunyik! :p

Image Hosted by ImageShack.us

Happy holidays to all teachers and students in Malaya! :D

11 comments:

khaliduzer.com said...

OH...udah sampei kg nye ya?

pas nih,byk ler t'update mu punya blog nih yek?hehe..

hafiz238 said...

owh, sudah start cuti sekolah yer...selamat bercuti :)

chubbyCHAN said...

hayad!! tgh mode berhibernasi a.k.a maleh blogging..haha..kamu ape kabar?tak dgr cite kamu sejak pertemuan 'tak sengaje' kite hari tu.weehh teman nak konvo kat utm kl 9hb ni..meh leh dtg.hehehe

lindosh said...

selamat cuti cekguuu!!

hayad said...

khalid--> aah, nak updet ari2,haha

hafiz238--> mekaseh :)

chubbychan--> ooo, nak konvo ek. 9hb ari ape yer? tgk la kalo xde aral yg melintang :p

lindosh--> mekasehhh! :p

Pa'chik said...

aku rasa, ko yang lagi suka nak coti sekolah dari budak-budak la... kekekek...

NAzzXXra said...

kamoo bbiler plak nak langsung?

Dandelion said...

Lama nyer xdgr citer. Akhirnya terupdate jugak. Slamat bercuti ye Dayah. Nway setuju dgn Dayah psl bgn pg xgosok gigi terus tu hehe. Kiter dlu doctor sndiri nasihat buat gitu utk jaga kesihatan perut. Skrg tgh mengajar si suami plak amalkan begitu haha.

Ayaq masak said...

Bila plak akak nak kawen? Hehe.

hayad said...

pa'chik--> aah,btoi btoi,hahaha

nazzxxra--> ntah la, huhu

dandelion--> ajo jgn tak ajo :p

ayaq masak--> tak tau ar...ko lak biler? haha

nurnana said...

haha..
ko mmg muncul bermusim je ekk!!

maklumla, cikgu!!!

anyway, slmt bercuti..


mencikla, ko x lama kat gtalk!!

Followers