Epi Oliday

Assalamualaikum dan salam sejahtera tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Seperti yang dijanjikan saya kembali setelah menghilangkan diri seketika akibat gangguan siaran yang memang disengajakan.

Sebelum saya meneruskan acara penulisan silalah mengucapkan "Selamat Hari Guru" pada saya. Hahaha!!! Memang sungguh kurang sopan permintaan saya. Ibarat masuk bakul angkat sendiri. Tapi saya pedulik hape, hehe. Kalau boleh janganlah sekadar ucapan, tetapi sertakanlah sekali hadiah-hadiah yang lumayan!! Muahahaha..

Image Hosted by ImageShack.us

Saya telah selamat sampai ke kampung halaman yang aman-damai jam 11 malam semalam. Sebenarnya jumaat yang lepas saya balik kampung juga. Semuanya gara-gara saya berasa amat tension tahap gaban, tahap otroman serta tahap kesatria baja hitam. Saya tinggalkan segala kerja-kerja sekolah dan terus blah balik kampung.

Pada hari terakhir persekolahan sebelum budak-budak sekolah di Malaya ni bercuti penggal pertama, telah berlansungnya acara sambutan hari guru peringkat sekolah di sekolah saya. Amatlah seronok kerana tiada P&P, hehe. Kadang-kadang cikgu pun takde mood gak nak mengajor pasal ingat nak cuti sekolah je :p

Apa lagi..layan gambo je ah ek? ;)

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
Perhimpunan pagi sebelum majlis mula

Image Hosted by ImageShack.us
Sedang menanti hadiah dari barisan pengawas sekolah.
Saya amat excited, siap bukak beg nak simpan adiah tu.
"Apa lah agaknye yer?"
"Cet!! Gula-gula jer???" Ampehhh.. ;p

Image Hosted by ImageShack.us
Kejutan yang best. Selepas pengetua rasmi, tetiba turun belon dari langit! hehe

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
Guru-guru berebutkan belon

Image Hosted by ImageShack.us
Acara sukaneka antara kumpulan

Image Hosted by ImageShack.us
Group saya yang budget macam leh dapat johan...

Image Hosted by ImageShack.us
Padahal main tipu je lebih... Semua group cikgu men tipu. Pengawas yang handle pun penin tgk kami main,haha!

Image Hosted by ImageShack.us
Masing-masing tengah asyik tengok persembahan dari students

Image Hosted by ImageShack.us
Bebudak pun seronok tengok

Image Hosted by ImageShack.us
Dan ini yang paling saya seronok, muahahaha!!!
Azam tahun depan adalah untuk mengumpul lebih banyak hadiah, wakakakka.
"Oiii cikgu! Orang azam nak jadi cikgu yang lebih baik dari sehari ke sehari!!"
"Erk! Ok2.. ! Aku tersalah azam" :p

Saya rasa saya tak patut dapat walau sebarang hadiah pun lagi. Kerana saya kira masih sedikit sumbangan yang saya lakukan pada students saya. Kadang-kadang rasa macam nak resign aje. Tapi bila dapat penghargaan dari students walaupun seorang, hati jadi sejuk semula. Entah la... biasa la, ada kalanya motivasi kita setinggi gunung dan kadangkala pula merudum terus.

Apa-apa pun saya akan sentiasa memperbaiki persembahan pengajaran saya di hadapan students. Saya mahu jadi guru yang ada 'BRAND' tersendiri pada students ;)

Pada semua yang bergelar guru, saya ucapkan Selamat Hari Guru!! :) Sedikit terlambat,hehe...

21 comments:

Pa'chik said...

hah.. dah balik ye kamu...

selamat cuti ye che'gu.

akirasuri said...

huhu.

dayah. lepas ni rajin-rajin update na :D

Sarah Mohd Shukor said...

salam,

blog hop, lalu tersinggah kt sini. jumpa thru cik ati (akirasuri). mak sy pn ckgu. mula2 dia veterinar. then dia kata sejak jd ckgu blk rmh je misti rasa berat bahu. sy tny knp.sbb penat ke. dia jwb sbb kendong byk pahala. waa..teruja sy dgr..selamat hari guru ye..smga thn dpn termakbulla dpt hadiah yg lg byk. indirectly mistila tu tndanya dh jd ckgu yg lg best tu.hehe.

Yasz said...

dayah!!! byk nye adiah..kamu ngade2 ek aritu bile aku wish ko happy teacher's day..nk adiah konon...hehe...member aku ade sorang tu br praktikal teaching. dia pun ckp ssh jd cikguni...tp aku rase...ape2 keje pun susah..name pun keje ye dak..hehe..aku lak dr awal tahun smpai skarang duk ckp nk resign2 dr keje programmer..alih2 still working at the same place gak..ehhe...so hanging there babe!...

achik said...

teruskan usaha.. semoga thn depan akan dpt hadiah yg lebih byk lagi.. hehe ;)

Ina said...

Dayah byk nyer dapat hadiah! Nak hadiah gak! Nak jd cikgu gak la. Jadi cikgu masa Hari Guru je la boleh? hehehe =D Selamat bercuti. Have fun! ;D

amanitium said...

selamat hari guru yang pertama!

ruru said...

hehe..dl aku jadi cikgu sementara kejap pun..dpt byk present.tp itu bukan ukurannya..toi tak..eh, yg baju kurung biru tu kawan hang eh? nor kan nama dia. toi dak?

hayad said...

pa'chik--> aah, dah blk :)

akirasuri--> yer, mmg tgh rajin pun ni,hahaha

sarah--> kalo nak dpt pahala tu yg ptg kena ngajor ikhlas la,ehe

yasz--> aah, ape2 keje pun susah, tapi aku mmg bengang bila ada certain2 orang kata keje cikgu sng. keje sendiri la baru tau sng or ssh..huhu

achik--> yer, caiyok! :P

ina--> tu la, rasa nak je tetiap ari adalah ari guru,hik hik

amanitium--> mekaseh! :)

ruru--? btoi ar! kwn ko ke nor tu?

fiq said...

best nye cuti2

nUr@dDeEn said...

ha ha ha..
azam ko tak salah. dah org nak bagi, amik je la ya kan. idok la membazir muahahahahaha...!

slamat cuti. kalo rajin, jengah-jengah la ayam, itik, pokok kat laman dan belakang umah tuh. jgn biar tak berjaga sampai cuti yg akan datang ek he he he .. slamat utk ko!!

hafiz238 said...

selamat bercuti :) sure best dapat cuti ni kan ....

ad3ck said...

wah3x. bukan main lagi ko skang eh? baru sethn jagung jadi cikgu da dapat hadiah cenggitu. ;p. err, pass la aku sket. ;p.

Ayaq masak said...

Wehhhhh. Student laki kat gambo first yang pakai songkok baju serba putih tuh cam hemsem je aku nengok...ngeh3..

Ayaq masak said...

Oh lepas tu lagi, banyaknya cikgu pompuan cun kat skolah tu..kalo aku laki, dah lama aku apply nak keja kat situ...ngeh3 lagi...

hayad said...

fiq--> yup! mmg best!! ;)

nur@addeen--> umah aku takde bela ayam itik la..kuceng byk..hahaha

hafiz238--> lebih seronok kalo ms cuti ini bergaji...tp apakan daya,huhu

ad3ck--> tak smpi sethn jgg pun,kekeke...jagung tu baru jerk berbunga,hik hik

ayaq masak--> oit! lelaki yg ko maksudkan tu anak murid aku tuh! jgn memandai nk kaco. bdk tu masih suci dan bersih tidak ternoda,kekeke. baru form 2 ar, tak kan ko nk minat gaks?? hikhik

dan lagi 1, mmg cikgu2 pomp ramai yg cun dan yg plg cun tentulah yg empunya blog ni,wakakakakak!!!!

kakLuna said...

syok nye jd cikgu..leh dpt hadiah bebanyak...

cikgu dayah ni makin manis la pulak.. :)

zwitterion said...

cikgu dayah tgh bercuti..suka la dia..:)

hayad said...

kak luna--> dpt adiah mmg sonok, tp ada gak benda yg tak sonok :D ohh..manis ke saya??? tu la, bz sgt koje, smpai diri sendiri pun tak perasan yg diri sendiri ni manis,hahaha

zwitterion--> sukeeeeeeeeee :D :D

nurnana said...

hayad;
kawan aku yg ko sms utk ptptn tu, bini dia baru je keguguran



sian dia


hayad;
ko dah cuti sekolah, da balik kg la ek..
patut la asyik update blog je
aku lupa aaa ko dh cuti..


dah nk abis pon

hayad said...

nurnana--> ye ker? siannya..takde rezki, tp takpe, semoga anak itu dpt bantu mereka di akhirat nnt

aku dah nk abeh cuti dah pun wei

Followers