"Pegi la. Dah bank in duit dah pun. Abeh dah tau duit orang. Dah pokai dah ni".
"Haha. Nanti mak ganti le balik..".
"Oraittt!! Ganti separuh,hehe".
Haha, saja je. Tak sanggup pulak saya nak ambil duit mak. Saya kan anak yang baik. Buwekkkk! Muntoh ijo seketika. Saja je gatai cakap suruh mak ganti balik.
Sebenarnya saya pergi Bengkel Frozen Food anjuran Majalah Anis. Pergi menuntut ilmu dengan Chef Faizal. Tempat yang sama dengan Bengkel Kek, di Intekma Resort, Shah Alam.
Dapat belajar 6 jenis resepi yang boleh di'frozen'kan. Karipap, samosa, spring roll, donut, pizza dan roti canai. Ala, sekarang frozen food kan memang femes. Laris di pasaran.
Masa buat adunan pizza
Saya dah reti buat karipap! yea! Tapi guna acu la,kekeke...
Dan juga dah pandai buat samosa! yeehuu!
And also spring roll. Yang ni paling kacang je. Gulung saja. Kalau tak reti juga tu samting wrong la pada tangan.
Pizza ni dah biasa sangat. Chef ni bagi sikit benor mozarella cheese. Kalau kat rumah, setambun ku bubuh.
Yeahhh..paling best adalah buat roti canai. Susah woo nak tebar. Tiba-tiba teringat dialog Apek dalam filem senario. "Ko bayangkan... bla bla bla...".
Memang susah la! Saya serender! :p
Dan ini group saya. 2 darinya rakan group masa bengkel kek.
Lastly bergambar untuk masuk majalah. Rupa-rupanya ada keluar dalam Anis bulan ni bengkel kek hari tu. Mana nak nampak, bawah benor. Cenonet plak tu gambonye! Sabau je la.
19 comments:
amboii.. ajar akak sket. bley kita buat bisnes.. ;D
Alahai..saya dah lama teringin nak join bengkel2 macam ni. Tapi belum berkesempatan lagi.
kak anne--> boleh2! jom cari pasaran.ujung2 minggu kita wat.btul ke nk wat ni??hehe
kak iman--> minat jgk ke? kalo tau leh ajak p sm2.xpe2, nnt ada lg.kita p sm2 :)
rajin le kamu ni dayah..
cikgu ngajo lagi..nnt jadi cikgu masak plak..hehehe
tuko opsyen la..amik ERT :p
Bestnyer Dayah masuk kelas masak2! Tingin la nak masuk juga nnt. Tp ntah bila. Dayah ni mmg rajin n active betul ek. Ada je aktiviti2 dia nk buat :)
bestnya.. teringinnya nak join.. ;)
bestnye teringin nak makan.
ruru--> tuko opsyen tu takmo la,hehehe
Ina--> ina msk la aktiviti2 msk memsk kt jepun nun ha ;) lg besh kot
achik--> jom!!!
fiq--> tempah la kt aku kalo ko tingin nak makan
salam singgah.
doakan moga pintu hati saya terbuka untuk berminat dalam bab2 masak ni eh. kalau dah ada minat nanti saya belajar dengan kamu saja. =)
salam k.dayah.
1st time dropping by here.
hehe :D
emm, akk p eh bengkel frozen foon CFN tu?
best nyeee, bile lah wani dpt p ehhh..
minat sgt..
nk tambah skill laa..
isk3..
so, bleh la akk bukak bisnes nti eh? eheh :D
Wah, ko nih memang rajinlah Dayah. Wa tabek springggg sama lu lah. Er.. lapo plak aku tgk samosa tuh. Inti apo samosa ko tuh, Dayah?
eisraa--> kalo pintu hati tak bukak, cuba bukak tingkap dia plak,huahuahua
syazwani--> bukak bisnes? blom msnya lg :D
nur@ddeen--> brape Newton bacaan spring ko tu?haha. samosa tu inti daging.
uiiih lapar nyaaaaaaaa ...
hayad... dah banyak dah ilmu masak masak awak ni. Nanti bukak kedai makan online eek. Boleh aku order dari sini.
yang itu roti canai ke? nampak cam plastik la pun...
ekekeke...
mujur tak masuk coklat ke.. milo ke...
ekekekekke...
jeff--> p la mkn kalo lapar
mazudi--> boleh, doa2kan la :D
pa'chik--> pa'chik dengki sebenornya tu.pasai dia tak reti tebar roti canai :p
waaa...bila nak buleh merasa nih???
heheh
ini rupenye keje ko di waktu wiken ye. ;p.
dayah..dayah..ni la namanya dayah...
Post a Comment